تفاوت روغن سرخ کردنی و روغن مایع:
مطمئنن شماهم در قفسه های فروشگاه ها دیده اید که روغن ها به دو دسته تقسیم شده اند. یک دسته روغن های سرخ کردنی و دسته دیگر روغن های غیر سرخ کردنی. ممکن است برای شما هم پیش بیاید چه تفاوتی بین این دوسته از روغن ها است.
یا قطعا دیده اید که با وجود مقدار زیادی روغن در قفسه های فروشگاه حرف از کم بودن روغن است و همه می گویند روغن در بازار نیست. اگر این سوال ها در ذهن شما هم پبش آمده که چرا اینگونه است تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.
اصلی ترین دلیل و جواب برای سوال های فوق تفاوت روغن های سرخ کردنی و روغن های مایع می باشد.
یکی از بزرگترین تفاوت های روغن سرخ کردنی با روغن مایع نقطه دود آن ها می باشد.
نقطه دود به همان طور که از نامش هم می شود برداشت کرد نقطه ای است که روغن در آن دما دود می کند. در واقع هر روغن بسته به ترکیباتی که در آن وجود دارد در یک حرارتی می سوزد و اصطاحا به نقطه ی دود خود می رسد. وقتی حرارت به این درجه برای روغنی برسد روغن تجزیه می شود و کف های ریزی ایجاد شده و علاوه بر این ها در ساختار روغن فعل و انفعالاتی شیمیایی اتفاق می افتد که بسیار برای سلامتی زیان بار است. در طول این فعل و انفعال شیمیایی گلیسرول اسید های چرب به رولئین تبدیل می شود که این ماده سرطان زا است. در این شرایط اگر دود روغن در چشم برود باعث سوزش چشم نیز می شود.
نکته حائز اهمیت بعدی این است که در چنین شرایطی رنگ روغن تغییر می کند و مزه آن نیز دست خوش تغییر می شود و هم چنین غذایی که در حال آماده شدن بوده هم مزه اش تغییر می کند.
در روغن های سرخ کردنی این نقطه دود بسیار بالاست و معمولا از این روغن ها برای سرخ کردن های عمیق استفاده می شود. مثلا در سرخ کردن سیب زمینی در رستوران ها و هنگام استفاده از دستگاه سرخ کن باید از روغن سرخ کردنی استفاده کرد. زیرا این دستگاه مواد غذایی را با حرارت بسیار بالا سرخ می کند.
اما در سرخ کردن غذاهایی که نیاز به استفاده از حرارت خیلی بالا ندارید و یا پخته پز می توانید از روغن های مایع دیگر مانند روغن زیتون، روغن کنجد و دیگر روغن های مایع موجود استفاده کنید.
بنابر این روغن ها را با نقطه دود آن ها طبقه بندی می کنند روغن های که نقطه ی دود بالاتری نسبت به بقیه داشته باشند مناسب ترین گزینه برای سرح کردن است.
تا اینجا حتما تا حدی به پاسخ سوالات خود رسیده باشد.
تفاوت های روغن سرخ کردنی و روغن پخت و پز
۱- نقطه دود بالا
همانطور که در بالا گفتیم نقطه دود مهم ترین تفاوت روغن سرح کردنی و روغن پخت و پز است. نقطه دود روغن های سرخ کردنی بسیار بالاست و در سرخ کردن های با حرارت بالا دود نمی کند ولی روغن های پخت پز در حرارت بالا می سوزد. پس اصلا برای سرخ کردن مناسب نیست.
۲- پایداری
تفاوت دوم پایداری روغن است. وقتی از پایداری روغن صحبت می کنیم یعنی روغن در هنگام گرم شدن با اکسیژن واکنش نشان ندهد. یکی از اصلی ترین دلایل پایداری روغن چربی اشباع درون آن هاست.
این گونه هر روغنی دارای چربی اشباع بیشتری باشد پایداری آن نیز در برابر حرارت بیشتر خواهد بود. با این تفاسیر موقع خرید روغن به این نکته توجه داشته باشید که چربی اشباع روغن چقدر است و اگر روغنی برای سرح کردن میخواهید روغنی بخرید که چربی اشباع بالایی داشته باشد.
برعکس این نکته هم در خرید روغن پخت و پز صدق می کند.
یعنی روغن هایی که چربی غیر اشباع در آن ها بیشتر باشد مناسب تر برای پخت و پز می باشد.
نقطه دود مناسب برای روغن سرخ کردنی چقدر است؟
شما قبل از پاسخ به این سوال باید بدانید مواد غذایی در چه درجه ای سرخ می شود. بهترین درجه ای که مواد غذایی در آن بعد از سرخ شدن ترد و طلایی می شود درجه 175 تا 195 درجه سانتی گراد می باشد.
با این اطلاعات شما باید از روغنی استفاده کنید که نقطه دودی بالاتر از این عدد داشته باشد تا بتواند مواد غذایی مورد نیاز شما را به خوبی سرخ کرده و دچار سوختگی نشود. روغن سرخ کردنی مانیاد مناسب ترین گزینه برای این منظور است که نقطه ی دودی بالاتر از 204 درجه سانتی گراد دارد.
شما می توانید به راحتی روغن سرح کردنی مانیاد را سفارش داده و سبد خرید خود اضافه کنید.
رابطه شفافیت روغن و نقطه دود
روغن های مایع تصفیه شده هرچقدر درصد تصفیه بالاتری داشته باشند دارای نقطه دود بالاتری خواهند بود، زیرا در حین تصفیه ناخالصی هایی که باعث ایجاد دود در روغن هستند گرفته می شود و اینگونه نقطه دود آن بالا می رود.
بنابرابن میتوانیم بگوییم هرچه روغن درصد اصفیه بیشتری داشته باشد شفاف تر خواهد بود و هرچه شفاف تر باشد نقطه دود بالاتری دارد.
نکته قابل ذکر دیگر این است که روغن ها بعد از یکبار استفاده نقطه دود آن ها کم می شود و دلیل این که بعد از چندبار استفاده روغن تغییر رنگ می دهد و می سوزد این مساله می باشد. موادی مانند آرد و پودر سوخاری موجب نجزیه شدن روغن شده و باعث کاهش نقطه دود آن می شوند.
انتخاب روغن مناسب برای سرخ کردن
روغن سرخ کردنی مانیاد روغنی است که به می تواند انتخابی بسیار خوب به صرفه باشد. زیرا روغن سرخ کردنی مانیاد مانند هیچ کدام از روغن های سرخ کردنی بازار نیست و از ترکیب خاصی که توسط پژوهشگران شرکت مانیاد تولید شده استفاده می کند.
این روغن برخلاف دیگر روغن ها بسیار کمتر جذب غذا می شود و این امر موجب می شود که بعد از چندین بار استفاده از روغن بازهم از شفافیت بالایی برخوردار باشد. تمامی کسانی که از روغن سرخ کردنی ما استفاده کرده اند بر این موضوع صحه می گذارند و شماهم میتوانید با یکبار استفاده از این روغن متوجه این حرف ما شوید.
چه روغن هایی برای سرخ کردن مناسب نیستند؟
همان طور که توضیح دادیم روغن هایی که دارای نقطه دود بالایی نیستن مناسب سرخ کردن نیستد و ما به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم.
- روغن کنجد
- روغن سویا
- روغن آفتابگردان
- روغن پنبه دانه
- روغن دانه انگور
- روغن سبوس برنج
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام
معرفی خوبی بود. بعضی از این محصولات رو ندیده بودم، ممنون که باعث شدید با این محصولات آشنا بشیم.
من هم می خوام چند تا محصول خوب دیگه معرفی کنم:
محصولات پرفروش