اسیدیته روغن زیتون چیست؟
در این مقاله می خواهیم توضیح دهیم که اسیدیته روغن زیتون چیست پس تا آخر این مطلب همراه ما باشید.
برخی افراد اسیدیته را با شدت طعم آن اشتباه می گیرند، اما آیا می دانستید که اسیدیته روغن زیتون فقط در آزمایشگاه قابل تشخیص است؟
اسیدیته چیست؟
اسیدیته یکی از شاخص های کیفی روغن زیتون و مقدار اسیدهای چرب آزاد موجود در روغن است. هرچه اسیدیته روغن زیتون کمتر باشد، آن روغن زیتون بهتر است، زیرا اسیدیته کم نشان می دهد که روغن از زیتون سالم و تازه تهیه شده است.
از میان اسیدهای چرب موجود در روغن زیتون، دو مورد برای زندگی انسان ضروری است: اولئیک اسید و اسید لینولئیک. روغن زیتون تنها روغن گیاهی است که می تواند به طور مستقیم بکر و خام مصرف شود.
ارزش اسیدی روغن زیتون منحصراً در یک آزمایشگاه تأیید شده با استفاده از یک آزمایش خاص تشخیص داده می شود.
افراد زیادی وجود دارند که اسیدیته روغن زیتون را با شدت طعم آن مرتبط می دانند، اما این یک اشتباه است. احتمالاً این سردرگمی به این دلیل است که این اسیدیته به یکی از مزه های اصلی مربوط می شود: شیرین، شور، اسیدی (ترش) و تلخ، در حالی که در واقع هیچ ربطی به هم ندارند.
درصد اسیدیته با توجه به روغن زیتون
در یکی دیگر از مقالات خود در مورد انواع روغن ها از بدترین تا بهترین صحبت کردیم و به همین مناسبت می خواهیم این طبقه بندی را تنها با بررسی اسیدیته روغن های زیتون مناسب برای مصرف مرور کنیم:
-
روغن زیتون: حداکثر اسیدیته آن 1.5 درصد است. این روغن به عنوان “ملایم” یا “شدید” به بازار عرضه می شود، اما باید در نظر داشته باشید که بیشتر آن دارای درصد بالایی از روغن تصفیه شده است.
-
روغن زیتون بکر: درجه اسیدیته معمولاً بالای 0.8٪ است و نباید از 2٪ تجاوز کند.
-
روغن زیتون فوق بکر: دارای حداکثر اسیدیته 0.8 درصد است. این تفاوت اصلی بین روغن زیتون بکر و فوق بکر است.
روغن زیتون مانیاد با اینکه جز روغن های تصفیه شده می باشد ولی از دارای کمترین میزان اسدیته می باشد، زیرا ما سعی می کنیم همیشه بهترین و تازه ترین زیتون هارا برای روغن گیری استفاده کنیم، هم چنین بزرگترین هدف ما سلامت شما هموطنان عزیز است و سخت گیرانه ترین نظارت هارا در آزمایشگاه بعد از فرآیند آماده شدن زیتون انجام می دهیم تا سالم ترین روغن زیتون را به دست شما عزیزان برسانیم.